Κιρσοκήλη

Η χειρουργική αποκατάσταση της κιρσοκήλης συνίσταται στην απολίνωση των έσω σπερματικών φλεβών. Αυτές είναι υπεύθυνες για την παλινδρόμηση του αίματος στον όρχι. Η απολίνωση οδηγεί στην δημιουργία παράπλευρης κυκλοφορίας. Η χειρουργική αυτή επέμβαση γίνεται μέσα από μια μικρή τομή στην βουβωνική χώρα. Στη συνέχεια, παρασκευάζεται επιμελώς ο σπερματικός τόνος και απολινώνονται οι φλέβες που προκαλούν την βλάβη στην περιοχή του όρχι. Παράλληλα διατηρούνται τα λεμφαγγεία στην περιοχή. Η απολίνωση των λεμφαγγείων μπορεί να οδηγήσει στην δημιουργία υδροκήλης.

Εναλλακτικές μορφές αποκατάστασης της κιρσοκήλης είναι η λαπαροσκόπικη διόρθωση και ο εκλεκτικές αγγείο γραφικός αποκλεισμός των σπερματικών φλεβών.
Οι συνηθέστερες επιπλοκές του χειρουργείου είναι ο σχηματισμός υδροκήλης, η ατροφία του όρχι και η ελαττωμένη λειτουργικότητα του όρχι, οι δυο τελευταίες είναι σχετικά σπάνιες.

Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται για την σύγκλιση της τομής είναι απορροφήσιμα. Ο ασθενής θα μπορεί να επανέλθει στις συνήθεις δραστηριότητες του μετά από δυο μέρες ενώ σε πιο εντατική άσκηση μετά από 2-4 εβδομάδες.

Ο πόνος από την επέμβαση είναι συνήθως ήπιος και δεν θα απαιτηθεί κάποια ιδιαίτερη αναλγητική αγωγή πέραν από κάποια συνήθη φάρμακα όπως παρακεταμόλη τους 1 γραμμαρίου. Χρήσιμο είναι ο ασθενής τον πρώτο καιρό να φορά σφιχτά εσώρουχα ή σπασουάρ ώστε να μένει ψηλά ο όρχεις και να ελαττώνεται η πίεση.

Έλεγχος του σπέρματος θα γίνει μετά από 3 μήνες όποτε αναμένεται να φανεί και η βελτίωση από το χειρουργείο.

Χρειάζεστε θεραπεία;

O ιατρός συνεργάζεται με κλινικές που μπορούν να προσφέρουν ανταγωνιστικά πακέτα νοσηλείας ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε ασθενή. Οι κλινικές – θεραπευτήρια, που συνεργάζεται το ιατρείο είναι οι εξής: Αθηναϊκή Κλινική, Βιοκλινική Αθηνών, Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, Ευρωκλινική Αθηνών & Γενική Κλινική ``Μητέρα``. Είναι πιστοποιημένος για ηλεκτρονική συνταγογράφηση στον ΕΟΠΥΥ και συνεργάζεται με όλες τις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρίες.