Ενδοκυστικές εγχύσεις αλλαντικής τοξίνης

Η αλλαντική τοξίνη  είναι μια ισχυρή τοξική ουσία που χρησιμοποιείται στην κοσμητική – αισθητική ιατρική. Χρησιμοποιείται με ενδοκυστικές εγχύσεις στους ασθενείς με ΚΥΠ και υπερδραστήρια κύστη:

  • Στους ασθενείς με υπερδραστήρια κύστη (Overactive Bladder OAB), η αλλαντική τοξίνη εγχύνεται με την βοήθεια μιας ειδικής βελόνας,  στο τοίχωμα της Κύστης προκειμένου να μειώσει την σύσπαση του εξώστηρα μύ που δημιουργεί τα συμπτώματα. Η θεραπεία αυτή μπορεί να βελτιώσει τα ερεθιστικά συμπτώματα όπως την επιτακτική συχνουρία και την επιτακτική ακράτεια.
  • Στους ασθενείς με ΚΥΠ, αναστέλλει την δραστηριότητα των νεύρων του ΑΝΣ που επιδρούν στις λείες μυϊκές ίνες του προστάτη, με τελικό αποτέλεσμα την χαλάρωση αυτών και την βελτίωση της ροής των ούρων.

Η δράση του φαρμάκου κρατά 6-9 μήνες. Όταν τα συμπτώματα επανέλθουν θα πρέπει ο ασθενής να υποβληθεί εκ νέου σε θεραπεία.

Η επέμβαση με ενδοκυστικές εγχύσεις στους ασθενείς με ΚΥΠ και υπερδραστήρια κύστη γίνεται είτε με τοπική είτε με ραχιαία αναισθησία. Σε ένα ποσοστό 10% κάποιοι ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν δυσκολία στην ούρηση μετά τις ένεση. Σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να απαιτηθεί ο ασθενής να υποβληθεί σε διαλείποντες αυτοκαθετηριασμούς. Αυτοί θα ελαττωθούν ή και θα σταματήσουν τελείως όσο περνά η επίδραση της τοξίνης.

Χρειάζεστε θεραπεία;

O ιατρός συνεργάζεται με κλινικές που μπορούν να προσφέρουν ανταγωνιστικά πακέτα νοσηλείας ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε ασθενή. Οι κλινικές – θεραπευτήρια, που συνεργάζεται το ιατρείο είναι οι εξής: Αθηναϊκή Κλινική, Βιοκλινική Αθηνών, Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, Ευρωκλινική Αθηνών & Γενική Κλινική ``Μητέρα``. Είναι πιστοποιημένος για ηλεκτρονική συνταγογράφηση στον ΕΟΠΥΥ και συνεργάζεται με όλες τις Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρίες.